У оквиру недеље Црвеног крста: Акције за децу у Голупцу и поклони за новорођенчад

This ad has expired.
Contacts:

Недеља Црвеног крста и Црвеног полумесеца, која се сваке године у свету и код нас обележава од 8. до 15. маја. Организовано је више активности, а једна у низу била је и акција под називом „Играчка за мог друга“. Конкретно, ученици од I до IV разреда ОШ „Бранко Радичевић“ у Голупцу, са својим учитељицама и учитељима, сакупљали су играчке, које су затим донели у организацију Црвеног крста Голубац. Играчке ће у сарадњи са Центром за социјални рад бити подељене деци из ромских породица и деци из породица, које примају социјалну помоћ.

У Црвеном крсту Голубац, у току је реализација још једне акције. Наиме, сваке године Црвени крст Србије обезбеђује симболичне поклоне за бебе рођене од 8. до 15. маја, у знак добродошлице, а у циљу поправљања демографске ситуације. Ове године, општина Голубац, која иначе има негативан природни прираштај, богатија је за два дечака, који су на свет дошли 9. маја. Мото наведене акције је: „ДА НАС БУДЕ ВИШЕ“.

Жеља свих професионалаца и волонтера Црвеног крста Србије је, да свако дете одраста у породици где влада љубав и да хуманост буде основна вредност.

Извор: Црвени крст Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: