Дом здравља у Голупцу наставља акције бесплатних превентивних прегледа

This ad has expired.
Contacts:

У недељу 26. маја од 8 до 17 часова све здравствене установе у Србији организоваће превентивне прегледе. Том приликом, сви грађани, чак и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута одраде превентивне прегледе. У Дому здравља Голубац планирани су следећи прегледи:

  1. Преглед деце од стране педијатра: Процена деформитета кичме и стопала. Истог дана, код физијатра у Дому здравља Велико Градиште, може се обавити консултативни преглед уколико постоји потреба.
  2. РТГ плућа за особе старије од 50 година са вишегодишњим пушачким стажом: Истог дана, код интернисте у Дому здравља Велико Градиште, може се обавити консултативни преглед уколико РТГ налаз није уредан.
  3. ЕКГ и преглед код лекара опште праксе: Укључује мерење крвног притиска, преглед срца и плућа.
  4. Одређивање крвне слике и узимање узорака крви: За ПСА (рана дијагностика обољења простате) код мушкараца и за ТСХ и ФТ4 (рана дијагностика обољења штитасте жлезде). Анализе хормона обављају се у ОБ Пожаревац, а резултати ће бити доступни у наредна 2 дана.Позивају се сви грађани да узму учешће у овим превентивним прегледима јер је рана дијагностика и правовремено лечење у интересу пацијената, али и целог друштва. Организација рада ће бити таква да ће чекања бити минимална, а све вас молимо за стрпљење и разумевање значаја превентивних прегледа и искористите ову прилику.

Извор: Дом здравља Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: