„ВИТЕШКЕ ИГРЕ“ и пројекат „Дворац“ У ПУ „ЛАСТА“ ГОЛУБАЦ

This ad has expired.
Contacts:

     У оквиру Пројекта „Дворац“ реализованим од стране малишана млађе и средње групе, васпитача, родитеља и локалне заједнице организоване су „Витешке игре“ у ПУ „Ласта“ Голубац.

     Реализација Пројекта започела је у октобру месецу, на иницијативу деце и њиховог интересовања за дворце, принчеве, принцезе и змајеве. Поред низа активности, истраживања и акција у вези усвајања знања и вештина кроз игру малишане су посетили представници Тврђаве „Голубачки град“ и визуелним приказом и опремом представили деци „принца и принцезу“. Посета Народној библиотеци омогућила је деци истраживање у виду тематске литературе имајући прилику да се деца упознају и са репликом змаја. Понесени наученим знањем изградили су свој дворац у вртићу од рециклираног материјала. Витешке игре реализоване су уз учешће све деце вртића, кроз различите полигоне, игре некада, опрему и реквизите својствене витешком добу, како би кроз игру и дружење учили једни од других.

     Деца уче кроз богата и разноврсна искуства у којима учествују и кроз непосредни доживљај. Деца уче кроз различита искуства, свега што се дешава и са чим се суочавају у вртићу и изван вртића у заједничком учешћу деце различитих узраста и одраслима.

    Вртић негује и гради вредности које ће деца живети „сада и овде“ у вртићкој заједници, а које ће касније наставити да негују у широј заједници као њени активни учесници.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: