1871-2021 *** 150 година Народне библиотеке у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Пригодном свечаношћу је обележен јубилеј Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ из Голупца, 28.12.2021. године.

Управница библиотеке, Марија Живановић Илић, је заједно са председником општине Голубац, др Небојшом Мијовићем, уприличила пријем за све госте, а у оквиру програма све присутне је импресионирао наступ мешовитог хора Центра за културу из Пожаревца, предвођен диригенткињом Љиљаном Ракић Бошковић.

После поздравних речи управнице библиотеке, Марије Живановић Илић, присутнима се обратио председник општине Голубац, др Небојша Мијовић који је, између осталог, истакао следеће : „Имам велику част, да у име општине Голубац, заједно са вама, присуствујем оваквом догађају. Обележавати изузетан јубилеј – век и по постојања, немају могућност, не само многе институције у Србији, већ ту могућност немају ни многе државе у свету.

1871. године, грађани Голупца и околине, су добили прилику да своја сазнања о свету прошире читањем више десетина књига, у једној од првих читаоница Србије.

Локација библиотеке је, за претходних 150 година, неколико пута мењана, улепшавајући културни простор Голупца.

Овом приликом, исказујем захвалност, пре свега свим досадашњим донаторима, али  и свим, до сада, запосленим радницима, који су несебичним залагањем успевали да констатно повећавају фонд књига, који је сада, више него импонзантан – преко 28.000 примерака.

Честитам јубилеј свим грађанима, желећи да нагласим да ће општина Голубац увек бити ту да својим активностима унапреди културни живот на простору наше општине.“

Сви присутни су, након пригодног програма, присуствовали изложби сачуваних докумената и списа из протеклог периода, нашег суграђанина Бојана Радовановића, са темом ГОЛУБАЦ У ХХ ВЕКУ.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: