Акција чишћења и уређење ,,Купатила Милоша Обилића“ – Нови корак у туристичком развоју Голупца

This ad has expired.
Contacts:

Туристичка организација Голубац је у петак и понедељак организовала радне акције чишћења и уређења простора које се назива ,,Купатило Милоша Обилића“. Налази се на тромеђи између Малешева, Снеготина и Дворишта, а у близини Манастира Тумане.

Сви смо одговорни за добробит природе, и ова акција је одлична прилика да покажемо посвећеност заштити животне средине у овој инспиративној иницијативи која ће допринети очувању наших предивних природних ресурса, као и историјског момента.

Планира се и наставак одржавања радних акција како би се овај локалитет уредио, који би омогућио посетиоцима да уживају у јединственом природном окружењу.

Уређењем овог локалитета, који је обогаћен легендом о Милошу Обилићу, представља важан корак у развоју туризма општине Голубац.

По веровању становника, Милош је пореклом из овог краја, а село Малешево је добило назив по њему, док су у Дворишту били његови дворови.

Да је Милош из овог краја сведочи и легенда везана за Манастир Тумане. По тој легенди Ми­лош Оби­лић је за­те­као смрт­но ра­ње­ног пу­сти­ња­ка Зо­си­ма и по­нео га да би му ука­зао по­моћ. Ка­да су сти­гли до да­на­шње ма­на­стир­ске цр­кве ста­рац пот­пу­но из­не­мо­гав­ши ре­че Ми­ло­шу: „Ту ма­ни ме“ и упо­ко­ји се.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: