У Голупцу одржана интерактивна позоришна представа за децу ,,Пажљивкова правила у саобраћају“

This ad has expired.
Contacts:

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и локалног Савета за безбедност саобраћаја општине Голубац,у овом граду на Дунаву одржана је интерактивна представа ,,Пажљивкова правила у саобраћају“, за све предшколце и ученике првог и другог разреда са територије ове Подунавске општине.


Представа је одиграна у великој Сали Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу. Ово је једна од активности коју Агенција за безбедност саобраћаја реализује са свим општинама у Републици Србији. Иначе, од свог оснивања Агенција за безбедност саобраћаја спроводи превентивне активности намењене повећању безбедности свих учесника у саобраћају, са акцентом на децу, која су једна од најрањивијих категорија.

-Први пут у овој години одржана је ова представа са циљем да се деца упознају са правилима у саобраћају и њихову безбедност. Зато одржавамо више трибина на ову тему у току школске године како у Основним школама, тако и у истуреном одељењу гимназије у Голупцу, Средње школе ,,Милоје Васић’’ из Великог Градишта организујемо и такмичење у познавању правила о безбедности саобраћаја, одржали смо школска, а предстоји и општинско такмичење предшколског узраста као и првог и другог разреда Основне школе. Једном годишње Савет додељује и ауто седишта родитељима за новорођене бебе у тој календарској години, истиче Снежана Арсић Ракић, координаторка у Савету за координацију послова безбедности саобраћаја у општини Голубац.

Ова представа има за циљ да кроз забаван и едукативан приступ деци пренесе кључне принципе безбедног кретања у саобраћају, а у циљу да ће допринети подизању свести о важности поштовања саобраћајних правила међу најмлађима.

Извор: Љубиша Настасијевић САТ ТВ
Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: