Дом здравља у Голупцу наставља акције бесплатних превентивних прегледа у недељу, 19. маја

This ad has expired.
Contacts:

У недељу 19. маја од 8 до 17 часова у више од 160 здравствених установа широм земље наставља се акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу. Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, измере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама, саопштило је Министарство здравља.

На овај начин, Министарство здравља наставља акцију која је успешно реализована пре пандемије коронавируса, у оквиру које је у више од двадесет дана бесплатне здравствене прегледе обавило близу пола милиона људи.

Акција превентивних прегледа наишла је на велику подршку грађана, а значај исте, поред великог броја наших грађана који су обављали прегледе, додатно потврђује и податак да је том приликом неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Дом здравља Голубац учествује у наведеној акцији.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: