Позив за пријаву пројеката културног наслеђа

This ad has expired.
Contacts:

Фонд Хедли за културно наслеђе у Југоисточној Европи (Headley SEE Cultural Heritage Fund) отвора нову могућност финансирања пројеката у области културног наслеђа.

Фонд Хедли за културно наслеђе у Југоисточној Европи објављује позив за подношење пријава и позива посвећене организације из Југоисточне Европе да се ангажују у иновативним пројектима фокусираним на очување и слављење културног наслеђа. Ова иницијатива представља кључни напор у побољшању одрживости, инклузивности и регионалне сарадње у сектору наслеђа.

Фонд Хедли за културно наслеђе у Југоисточној Европи посвећен је подршци заштите културног наслеђа широм Југоисточне Европе. Иницијативе Фонда имају за циљ подстицање регионалне сарадње, побољшање ангажовања заједнице и промовисање одрживих пракси унутар сектора наслеђа. Придружите се у мисији промовисања и очувања културне разноликости и историјског значаја овог живописног региона.

Прихватљиви кандидати за финансирање су музеји, библиотеке, архиве и невладине организације из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Косова, Северне Македоније, Црне Горе, Румуније, Србије и Словеније.

Пројекти који испуњавају услове за финансирање морају показати иновативне приступе очувању наслеђа и значајно укључити заједницу. Фонд даје приоритет иницијативама које ангажују и унапређују локалне заједнице, промовишу регионалну сарадњу и разумевање.

Фонд ће подржати пројекте различитих величина, са до 5.000 ЕУР на располагању за мале пројекте, и до 10.000 ЕУР доступних за веће иницијативе. Укупна средства за финансирање пројеката износе 34.000 €. Подношење пријава је отворено до 1. јуна 2024. године. Комплетни детаљи у вези са процесом пријаве, критеријумима подобности и смерницама за финансирање доступни су на https://headleyseefund.org.

Фондом Хедли за културно наслеђе у Југоисточној Европи управља Балканска музејска мрежа. Фонд је великодушно финансиран од стране Headley Trust UK. 

За додатне информације, контактирајте координаторку фонда, Милену Милошевић Мицић, на мејл адресу milena.m.micic@gmail.com или на број телефона +381631048346, или генералну секретарку Балканске музејске мреже, Аиду Вежић, на мејл адресу aida.vezic@bmuseums.net или на број телефона +38761214229.

Извор: Милена Милошевић Мицић, координаторка фонда Хедли

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: