ДОНЕТА ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА: Затвор власнику портала због покушаја изнуде над председником општине Голубац

This ad has expired.
Contacts:

Као што се види из чланка објављеног на порталу „Вечерњих новости“ (који преносимо у целости), ПРАВДА У СРБИЈИ ЈЕ ДОСТИЖНА – НЕ ПОСТОЈЕ НЕДОДИРЉИВИ.

ОСНОВНИ СУД у Великом Градишту донео је првостепену пресуду којом је М.Л. из околине Великог Градишта неправоснажно осуђен на годину дана затвора, условно на две године, због покушаја изнуде над председником општине Голубац, Небојшом Миjoвићем.

Према наводима оптужнице, он се терети да је, у децембру 2019. године, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, тражио од оштећеног 10.000 евра, како не би на свом интернет порталу изнео одређене информације које ће штетити његовом угледу и части.

Он је са оштећеним ступио у контакт преко друштвених мрежа, позивајући његов телефонски број. Слао је поруке и Љ.Ј. из Голупца, тражећи да буде посредник и да оштећеном поручи да му до одређеног датума уплати 10.000 евра на његов девизни рачун, чији му је број послао, али да је спреман да прихвати и двоструко мању суму. У противном, на свом порталу писаће о наводним неправилностима које је оштећени починио као лекар и као председник општине, а негативне информације износиће и о његовим сарадницима и директорима јавних предузећа.

Оштећени није пристао на ову уцену, већ је против оптуженог поднео пријаву, која је сада резултирала првостепеном пресудом, на коју постоји право жалбе. Овом пресудом оптужени је дужан да плати и судске трошкове, док је оштећени упућен на парницу ради остваривања имовинско-правног захтева.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: