Фудбалски викенд – задовољавајући за (скоро) све наше клубове … У дуелу против „Поморавља 1946“, наш „Ђердап“ победио са 2 : 0

This ad has expired.
Contacts:

ПОДУНАВСКО-ШУМАДИЈСКА ЗОНА

У овом рангу такмичења, наш ФК „Ђердап“ је на свом терену победио екипу ФК „Поморавља 1946“ из Влашког Дола резултатом 2-0, головима у  68. минуту Милоша Смиљанића и у 80. минуту голом Филипа Милића.

Екипа ФК „Ђердапа“ оправдала је улогу фаворита у овој утакмици.

МФЛ „ДУНАВ“

У МФЛ лиги „Дунав“,  у коме играју наша  три представника, ОФК „Браничево“ је на свом теренуу победио резултатом 2-0 екипу ФК „Дизел“ из Бара, док су ФК „Житковица 2017“ и ФК „Барич“ изгубили на гостујујућим теренима идетичним резултатом 2-1.

УОФЛ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ-ГОЛУБАЦ

По изузетно лошем времену, на јако расквашеном терену, једна од најбољих екипа у удруженој општинској фудбалској лиги Велико Градиште-Голубац, екипа из Царевца гостовала је на стадиону поред Пека екипи „Жика Марковић Уча“ из Миљевића. Обе екипе изашле су на терен у најјачим саставима и фудбалско надмудривање је могло да почне. Прва је повела екипа из Миљевића, гол из слободног ударца постигао је Ранковић у 23 минуту. Међутим, млада и полетна екипа из Царевца врло брзо је изједначила из пенала. Са резултатом 1 : 1 отишло се на паузу. Притисак домаћина, како је време у другом полувремену одмицало, био је све већи, тако да је прекршајем у шеснаестерцу досуђен пенал за домаћина. Стрелац у 5о. минуту био је Срђан Димитријевић, али ни то вођство домаћина није дуго трајало, врло брзо је гост изједначио и фактичи вратио резулат на почетак. Међутим, искуство домаћих играча је ипак дошло до изражаја вођством домаћина после ауто гола у 74. минуту, да би тачку на резултат у 87. минуту поставио искусни Филип Недељковић. Вредна победа домаћих и право фудбалско уживање, без обзира на изузетно тешке услове.

На утакмици у Доњој Кушевици, ФК „Млади рибар“ из Усија је оправдао улогу фаворита, иако резултат на полувремену није тако изгледао. Екипа ФК „Борца 2016“ из Доње Крушевице надиграла је екипу ФК „Младог рибара“ и на полувреме отишла са предношћу од 2-1.

Међутим, у другом полувремуну дошло је до преокрета и ФК „Млади рибар“ долази до изузетно важне победе и уписује три нова бода. Треба напомемути да је утакмица протекла у фер и коректој борби и да је утакмицу обележио Стефан Рајковић који је извео праву фудбалску бравуру за публику предриблавши пет играча уз прелеп погодак који је преокренуо резултат и наравно, без конкуренције, Стефан Рајковић је проглашен за играча утакмице. Стрелци на утакмици за екипу из Доње Крушевице били су Слађан Обрадовић и Дејан Огњановић, док су за екипу из Усија голове  постигли Стефан Рајковић и два поготка Немања Димитријевић, који је уједно и најбољи стрелац удружене општинске лиге Голубац – Велико Градиште. У дому културе, у Доњој Крушевици, настављено је дружење обе фудбалске екипе у такозваном „трећем полувремену“ у коме је резултат био у другом плану. 

На дерби  утакмици у Раму, екипа „Рама“ победила је првопласирану екипу „Полета“ из Бикиња 3-2. Утакмица је од самог почетка била резултатски неизвесна. ФК „Полет“ из Бикиња је требало да у том дуелу оправда епитет фаворита, међутим играчи ФК „Рама“ су показали да на свим терену знају да надиграју и најбоље. Чврстом одбраном и ефикасним нападом дошло се до резултата који домаћину доноси три бода. Стрелци за екипу „Рама“ били су Милош Стевић, Александар Миленковић и Лазар Миловановић, док за екипу Полета из Бикиња били су Ненад Радовановић и Никола Анђелковић. 

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: