Конкурс Галерије модерне уметности Народне библиотеке у Голупцу

This ad has expired.
Contacts:

Народна библиотека „Вељко Дугошевић“ из Голупца расписала је конкурс за самосталне, ауторске, кустоске и колективне изложбе и пројекте за излагање у Галерији модерне уметности у 2024. години. За конкурс је неопходно доставити опис пројекта – концепцију изложбе са техничким описом, визуелну документацију (до 10 илустрација) пројекта са којим се конкурише, професионалну биографију (ЦВ) са контакт е-маил адресом и бројем телефона.

Пријаве ће разматрати Уметнички савет Галерије модерне уметности, који је именован на период од 2023. до 2025. године, у саставу: Драган Деспот Ђорђевић – књижевник, Бојан Вељковић – мастер примењени уметник i Милош Ђуран – докторант примењене уметности.

Сви учесници ће о резултатима конкурса бити обавештени имејлом, а резултати ће бити објављени и на сајту библиотеке, фејсбук страници и посредством медија, а најкасније до 20. децембра 2023. године.
Право учешћа имају сви ликовни и примењени уметници.
Организатор обезбеђује: Каталог – флајер (а4 формат, са једним или два савијања, обострани колор);Коктел на дан отварања, организацију – постављање радова, рекламу и маркетинг догађаја, израду плаката и позивница.

Аутор изложбе донира једно своје дело за потребе сталне изложбене поставке. Слањем пријаве мејлом аутор прихвата све одредбе ликовног конкурса.
Галерија модерне уметности, која ради у саставу Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ Голубац, основана је 2022. године и један је од излагачких простора у Србији који се бави афирмацијом, презентацијом, продукцијом савремене визуелне уметности. Галерија модерне уметности, учествујући у једном представљању савремених уметничких израза настоји да допринесе децентрализацији културе, равномерном регионалном развоју и да буде препозната као место које на професионалан начин омогућава представљање уметничких и кустоских пројеката, као и продуцијски центар који доприноси развоју савремене уметности и иновативних уметничких пракси, са посебним задатком оснаживања локалне ликовне сцене.
Пријаве треба доставити искључиво електронским путем на адресу modernagalerijagolubac@gmail.com
Слањем пријаве мејлом аутор прихвата све одредбе ликовног конкурса. Контакт за додатне информације: 060/678-70-70, сваког радног дана у периоду од 10 до 13 часова.

Извор: Библиотека “Вељко Дугошевић“ Голубац и САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: