Нова изложба у Галерији модерне уметности

This ad has expired.
Contacts:

У УТОРАК 24. ОКТОБРА СА ПОЧЕТКОМ ОД 18 ЧАСОВА ОЧЕКУЈЕ ВАС ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ “ТИШИНА КОЈА НАМ ЈЕ ПРЕДОДРЕЂЕНА” АУТОРКЕ МАРИЈЕ РАНКОВИЋ.


СЕРИЈА РАДОВА „ТИШИНА КОЈА НАМ ЈЕ ПРЕДОДРЕЂЕНА“ КРИЈЕ У СЕБИ НАРАТИВ О ДЕФОРМАЦИЈИ ТЕЛА И ПРОСТОРА УНУТАР СЛОБОДНОГ САВРЕМЕНОГ ДРУШТВА. ТЕМАТИКА КОЈОМ СЕ МАРИЈА БАВИ КРОЗ ОВУ СЕРИЈУ ЈЕСТЕ СПОЗНАЈА ОНТОЛОШКОГ, ИМАГИНАРНОГ СВЕТА, ОНОГ УНУТРАШЊЕГ „ЈА“ КОЈЕ НЕ ЖЕЛИ БИТИ ИЗМАНИПУЛИСАНО СПОЉНИМ ПОЈАВАМА.

МАРИЈА РАНКОВИЋ РОЂЕНА ЈЕ 1998. ГОДИНЕ У УЖИЦУ. ЗАВРШИЛА УМЕТНИЧКУ ШКОЛУ У УЖИЦУ 2016. ГОДИНЕ И ИСТЕ УПИСАЛА АКАДЕМИЈУ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ, СМЕР СЛИКАРСТВО, У КЛАСИ ПРОФЕСОРА ГОРАНА ДЕСПОТОВСКОГ.
УПИСУЈЕ 2020. ГОДИНЕ МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ НА АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ У НОВОМ САДУ, СМЕР ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ И ДИЗАЈН, У КЛАСИ ПРОФЕСОРА ДРАГАНА БИБИНА.

2023. ГОДИНЕ ПОСТАЈЕ ДИПЛОМИРАНИ МАСТЕР УМЕТНИК, ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ И ДИЗАЈНА. ОД 2016. ГОДИНЕ АКТИВНО ИЗЛАЖЕ. ДО САД ЈЕ ИЗЛАГАЛА НА ЧЕТИРИ САМОСТАЛНЕ ИЗЛОЖБЕ И БРОЈНИМ КОЛЕКТИВНИМ. ТАКОЂЕ ЈЕ УЧЕСНИЦА МНОГОБРОЈНИХ ПРОЈЕКАТА, РАДИОНИЦА, ЛИКОВНИХ КОЛОНИЈА.

ДО САДА ЈЕ ОСВОЈИЛА НЕКОЛИКО НАГРАДА ИЗ ОБЛАСТИ УМЕТНОСТИ (НАГРАДА ЗА ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ КАРТОНА ЗА ТАПИСЕРИЈУ „АТЕЉЕА 61“, НОВИ САД , НАГРАДА НА ЛИКОВНОГ КОНКУРСУ „ЗЛАТНА ПАЛЕТА“ ,БИТОЛА, ДРУГА НАГРАДА НА 32.РЕГИОНАЛНОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ, УЖИЦЕ. )

Извор: Народна библиотека “Вељко Дугошевић“ Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: