Мајске активности у ПУ „Ласта“ Голубац

This ad has expired.
Contacts:

         У Предшколској Установи „Ласта“ Голубац у току маја месеца одржано је низ различитих активности са интересантним темама које су текле по плану рада ове предшколске установе.

        Са својим сарадницима који су увек ту да отворе своја врата овој Установи и њеним малишанима дружење и лепа атмосфера није изостајала.

        Организована је посета будућих ђака првака Основној школи „Бранко Радичевић“ где су деца имала прилике да виде и осете атмосферу и место у коме ће наставити своје будуће школовање.

        Крос РТС „Кроз Сбију“ омогућио је да најбољи победе и да за то буду заслужено награђени.

        Посета Тврђави „Голубачки град“ је наше велико искуство у погледу могућности да своје ресурсе у Локалној заједници боље упознамо и будемо део ње.

        Како су нам родитељи равноправни партнери у васпитању и образовању наших малишана организован је Спортски дан деце и родитеља у поподневним часовима што је омогућило да Установа буде периодично доступна и на овакав начин уз све похвале и обостарно задовољство деце, родитеља и васпитача.

         Сваке године Установа организује и традиционални дечији маскенбал. Како је целокупна концепција новог програма „Године узлета“ замишљена да деца у свакој активности буду учесници, али на њима сврсисходан начин тако је стављање у улогу свог јунака омогућено деци да кроз игру остваре свој пуни доживљај.

          У сарадњи са Туристичком организацијом Голубац организована је вожња туристичким возићем као поклон завршној генерацији предшколаца који су прешли једну лествицу у свом образовању.

         Музика увек покреће, па су предшколци припремили своју тачку „Ја сам за плес“ и постали учесници Фестивала традиционалних игара и модерног плеса“ у Пожаревцу.

         Овако осмишљене активности доприносе целовитом развоју детета, право на учешће, на игру, на дружење, на једнакост, али и на различитост, на лепе ствари које чине детињство. У наредном периоду у ПУ „Ласта“ Голубац планиране су активности и рад базиран на оваквим и сличним активностима.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: