Ветропарк Кривача допринеће већем економском развоју општина Голубац и Кучево

This ad has expired.
Contacts:

Ветропарк Кривача који се налази на подручју општина Голубац и Кучево је један од највећих ветропаркова у региону и први у Источној Србији. Ова инвестиција вредна 165 милиона евра, омогућава годишњу производњу зелене енергије за снабдевање 75.000 домаћинстава. Ветропарк снаге 105,6 МW има 22 ветротурбине најсавременије технологије, које се простиру на површини од 56 км2.

Овај пројекат представља значајан корак ка одрживом развоју општина Голубац и Кучево и целе Србије.
Председник општине Голубац др Небојша Мијовић каже да је ово велики и леп дан за Голубац и да је овај велики капитални пројекат је подстицај за ову локалну самоуправу која своју развојну шансу базира на развоју туризма и једна је од познатих дестинација у овом делу Србије.

Председник Мијовић очекује да ће у будућности бити још оваквих и сличних пројеката
-Очекујем да ће у будућности бити још оваквих и сличних пројеката у области обновљиве енергије, а тиме и развоја приватног предузетништва и запослењу наших грађана. Ово је добар пројекат за нашу општину, закључио је председник МијовићПредседник општине Кучево Ненад Микић: Од ветропарка Кривача годишње приход од пореза на имовину 13 милиона динара.

За општину Кучево као и за Голубац ова капитална инвестиција је од великог значаја за њен економски развој и да ће имати годишњи приход од око 13 милиона динара, а у плана је и изградња још неких 20ак ветротурбина на подручју ове општине. На подручју ове општине код насеља Нересница почели су и радови на изградњи две соларне електране капацитета 10,5 мегавата.

-За општину Кучево као и за Голубац ова капитална инвестиција је од великог значаја у првом реду на економском развоју где ћемо имати на име пореза увећање буџетских прихода за неких 13 милиона динара. У плану је и изградња још неких 20-так стубова ветрењача на нашој територији, јер самим тим као мале општине постајемо као препознатљиве на територији целе Србије у којима се граде обновљиви извори енергије. За Кучево као малу општину су важни да се овакви пројекти реализују и као што је премијер Вучевић рекао да је много приватника и локалних предузетника укључено у изградњу тих инвестиција и објеката. Тако ћемо развијати нашу локалну привреду, а уједно и имати бенефите од Прихода пореза на имовину, истиче председник општине Кучево, Ненад Микић.

-У складу са циљевима Владе да смањи емисију штетних гасова до 2030. године, инвестиције попут ветропарка Кривача имају важну улогу у остваривању одрживог економског и енергетског развоја Републике Србије и општина Голубац и Кучево као и бољег живота њихових грађана.

ИЗВОР: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: