ВРТИЋ као фактор ЕКО васпитања и образовања деце

This ad has expired.
Contacts:

          Поводом Дана планете земље 22. априла у Предшколској установи „Ласта“ Голубац организован је програм „Еко-недеље“ у периоду од 22.04.-26.04.2024. године. У програм су укључени сви малишани, васпитачи, родитељи и шира друштвена заједница. Реализацијом овог програма тежи се развоју еколошке свести и стицању практичних знања о начинима очувања животне средине.

      Током трајања програма обележавају се сви датуми важни за животну средину, учи се о Еко – бонтону, организују еколошке радионице  кроз које се деца упознају са природним материјалима, организују се акције „Посади свој хлад“, опрема се еко – двориште рециклажним материјалима, приређују позоришне представе са еколошком тематиком. Ове године фокус је био на Акцији „Чеп за хендикеп“ чији смо чланови Удружења и помажемо онима којима је помоћ најпотребнија, прикупљањем чепова и слањем Удружењу великог срца.

     У оквиру Еко недеље, малишане су били учесници и на Ликовно – еколошкој колонији у Жагубици, која је окупљала децу из браничевског, подунавског и поморавског округа. Ликовним радионицама је претходило учешће на ликовном конкурсу „Разиграни Ускрс“ где су три групе из вртића узеле учешће са својим васпитачима.

     Обрађујући овакве садржаје доприносимо код деце, али и код одраслих осећај одговорности ка остваривању заједничког циља, а то је здрава и чиста средина у којој живимо.

ВЕЛИКИ СВЕТЕ ЕКО-ПОРУКЕ ШАЉЕ ТИ ДЕТЕ:

„БУДИ ОДГОВОРАН ПРЕМА ПРИРОДИ“

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: