Голубачки комуналци за свој рад не траже признања већ поштовање и плаћање рачуна за извршене услуге

This ad has expired.
Contacts:

Руководство и радници Комуналног јавног предузећа у Голупцу, радом и домаћинским пословањем успели су да у лошим економско-привредним и тржишним условима привређивања превазиђу проблеме, смање наслеђене дугове и да забележе добре пословне резултате, повећају ликвидност, обнове машински парк и санирају постројења за водоснабдевање које је заједно са одржавањем чистоће у граду, једно од приоритета овог предузећа.

Основна делатност је сакупљање, пречишћавање и дистрибуција воде за пиће као и одржавање чистоће у Голупцу, као и у осталим насељима општине Голубац. У последње време комуналци пружају и погребне услуге, првенствено за Голубац. Од општине Голубац добили су и нови пословни простор за смештај радних машина и опреме, као и потребног грађевинског материјала.

-Поред свих недаћа које је Комунално јавно предузеће пролазило претходних година успели смо да одговорним радом пословање доведемо на један завидан ниво. Успели смо да набавимо сва ова средства и тако обогатимо наш машински парк и имамо у плану да се још више развијамо. Захваљујемо се општини Голубац која нам је много помогла, а посебно председнику др Небојши Мијовићу. Општина Голубац нам је купила пословни простор који је био власништво бившег ,,Подунавља’’ за наше потребе, тако да је на овој локацији сада наш укупан машински парк и сада имамо све услове за обављање наше делатности. Настављамо са непрекидним радом и дајемо допринос да се Голубац и сва остала насеља развијају и да имају потребну инфраструктуру која ће грађанима обезбедити бољи живот. Туризам је приоритет развоја и захваљујући нашем одговорном и марљивом раду на одржавању чистоће у граду, Голубац је један од чистијих средина у Браничевском округу, каже Мирослав Милошевић вд директора КЈП Голубац.

Цео колектив за овај свој рад не тражи нека посебна призњања, већ апелују на поједине несавесне корисника да редовно измирују своје обавезе за коришћење услуга. Комунално јавно предузеће Голубац за 4.700 корисника обавља услуге на изношење смећа и дистрибуцији здраве пијаће воде , газдује на водоводима у 19 од 24 насеља колико их има на подручју ове подунавске општине. У претходном периоду није било проблема са редовним снабдевањем својих корисника здравом пијаћом водом и чија се анализа обавља сваког месеца од стране Завода за јавно здравље Пожаревац.

Насеља Малешево и Кудреш снабдевају се водом са једног водоизворишта, а насеље Двориште има посебан бунар, додао је Милошевић.
Колектив Јавног комуналног предузећа у Голупцу од 48 запослених и поред отежаних услова у привређивању очекује да ће и ову као и претходну годину завршити без губитка. Обавља послове и на одржавању гробља у Голупцу као и локалне путне мреже.

Голубац је поред Пожаревца, једино место у Браничевском округу које има постављене електропуњаче за аутомобиле на електрични погон. Ово предузеће уложило је милион динара за постављање два електропуњача у центру града.
-Ове електропуњаче поставили смо у циљу боље туристичке понуде, јер желимо да туристи који посете Голубац имају могућност да напуне овде батерије у својим аутомобилима и тако без проблема наставе своје путовање до циља где су планирали. Тренутно ови пуњачи нису рентабилни због мањег броја корисника који посећују Голубац, али надам се да ће све више људи имати ове електричне аутомобиле, па ће им пуњачи у Голупцу бити од користи када буду у њега долазили, нагласио је Мирослав Милошевић, вд директора ЈКП Голубац.

И поред финансијских и других проблема, запослени у Комуналном јавном предузећу у Голупцу раде без прекида, а резултат оваквог рада је и домаћинско пословање, квалитетно одржавање чистоће и редовно снабдевање здравом пијаћом водом. На остваривању повећања рентабилности и добром пословању утицало је максимално ангажовање на смањењу трошкова и осталих непроизводних услуга као и финансијска подршка локалане самоуправе кроз субвенције.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: