Министарствo туризма одобрило је 2,5 милиона евра општини Голубац за изградњу марине на Дунаву

This ad has expired.
Contacts:

Министарство туризма и омладине Републике Србије обезбедило је средства за изградњу марине у Голупцу капацитета око сто везова за пловила. Овај пројекат има за циљ даље унапређење наутичког туризма у Србији и стварање повољне инфраструктуре за путовања реком. У плану развоја општине Голубац, а у оквиру стратешког документа приводе се крају припреме око реализације овог дуго најављиваног капиталног пројекта на Дунаву чија је вредност око 2,5 милиона евра.

''Коначно ћемо почети са изградњом марине у Голупцу. Разговоре сам обавио са Министарством туризма Републике Србије које нам је обезбедило средства, очекујем да ћемо ускоро почети фазну изградњу марине, као једном важном и великом капиталном пројекту вредном 2,5 милиона евра. То ће допринети развоју наше општине, као и бољој туристичкој понуди'' каже председник општине Голубац, др Небојша Мијовић.

Други капитални пројекат, поред марине, вредан је око четири милиона евра, а у питању је наставак шетно-бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве.

''Оно што је остало, а веома је важно, јесте наставак радова на изградњи шетно-бициклистиче стазе од Голупца до Голубачке тврђаве. Имамо завршену пројектну документацију као и дозволу о градњи. Упознао сам и председника Вучића са вредношћу ове инвестиције, јер ми као локална самоуправа нисмо у могућности да из буџета издвојимо око 4 милиона евра. Надам се да ће председник Србије Александар Вучић са Министарствима и Владом подржати изградњу овог пројекта и да ће радови почети почетком наредне године'' нагласио је председник општине Голубац др Небојша Мијовић.

Велики туристички потенцијали као што су Голубачка тврђава, манастир Тумане, река Дунав и природне лепоте су значајне дестинације, како за туристе, тако и за будуће инвеститоре, па у општини Голубац туризам постаје једна од водећих привредних грана развоја овог краја.
До краја ове године почиње и изградња дуго најављиваног хотела капацитета од 250 кревета.

“Очекује се почетак изградње дуго најављиваног хотела високе категорије са 250 кревета у Голупцу. Решили смо све имовинско-правне проблеме који су се појавили и надам се да ће градња хотела ускоро почети на задовољство свих нас и туриста. Голубац постаје једна веома значајна туристичка дестинација на Дунаву, као и у регији читавог Доњег Подунавља. Много људи данас долази овде, а скоро сви пожеле да се врате поново, али и да остану неки дан дуже“, рекао је Мијовић, и додао да данас има преко 600 индивидуалних лежајева у приватном смештају, од којих велика већина њих има 3 или 4 звездице, што је у односу на пре неку годину велика разлика. Дакле, стварамо боље услове за квалитетнији боравак и што већи број како домаћих, тако и страних гостију. Голубац постаје све привлачнији, јер туризам има приоритет у развоју наше општине, објаснио је др Небојша Мијовић, председник општине Голубац.

Осим Голубачке тврђаве и манастира Тумане, реализацијом ових и других пројеката, општина Голубац обогатиће своју туристичку понуду. У наредном периоду, овај крај ће се издвојити као значајна туристичка дестинација у Браничевском округу, Доњем Подунављу и Србији.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: