У Голупцу се гради марина на Дунаву, као и шетно-бициклистичка стаза до Голубачке тврђаве

This ad has expired.
Contacts:

У Влади Републике Србије одржан је састанак међуресорне радне групе посвећен пројекту „Заплови Србијом“. Састанак је окупио представнике Министарства грађевинарства, Министарства туризма и омладине, Агенције за управљање лукама, као и представнике локалних самоуправа главна тема састанка била је изградња марине и међународних путничких пристаништа. Учесници састанка су разговарали о плановима и приоритетима везаним за пројекат.

На састанку су  присуствовали представници општине Голубац, а Министарство туризма и омладине је обавестило присутне да су средства за изградњу марине у Голупцу обезбеђена у буџету Републике Србије. Очекује се да ће до краја године бити расписан тендер за избор извођача радова. Овај пројекат има за циљ даље унапређење наутичког туризма у Србији и стварање повољне инфраструктуре за путовања реком. У плану развоја општине Голубац, а у оквиру стратешког документа приводе се крају припреме око реализације дуго најављиваног капиталног пројекта изградња марине на Дунаву чија је вредност око 2 милиона евра.

,,Коначно ћемо почети са изградњом марине у Голупцу. Разговоре сам обавио са Министарством туризма Републике Србије и очекујем да ћемо ускоро почети фазну изградње марине, као једном важном и великом пројекту вредном преко 2 милиона евра. То ће допринети развоју наше општине, као и бољој туристичкој понуди.“ каже председник општине Голубац, др Небојша Мијовић

Поред марине, наставиће се и радови на изградњи шетно-бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве. Тако ће општина Голубац имати завршен пројекат изградње шетно-бициклистичке стазе од насеља Винци до Голубачке тврђаве, који је у оквиру европске бициклистичке руте ,,ЕуроВело 6″ , која се простире од Француске до Румуније.

,,Оно што је остало, а веома је важно, јесте наставак радова на изградњи шетно-бициклистиче стазе од Голупца до Голубачке тврђаве. Имамо завршену пројектну документацију као и дозволу о градњи. Упознао  сам и председника Вучића са вредношћу ове инвестиције, јер ми као локална самоуправа нисмо у могућности да из буџета издвојимо ова средства. Надам се да ће председник Србије Александар Вучић са Министарствима и Владом подржати изградњу овог пројекта  и да ће радови почети крајем ове или почетком наредне године.“ нагласио је председник општине Голубац  др Небојша Мијовић.

Велики туристички потенцијали као што су Голубачка тврђава, Манастир Тумане, река Дунав и природне лепоте су значајна дестинација, како за туристе, тако и за будуће инвеститоре, па у општини Голубац туризам постаје једна од водећих привредних грана развоја овог краја.

У општини Голубац очекује се почетак реализације још једног пројекта, а то је изградња новог хотела.

,,Очекује се почетак изградње дуго најављиваног хотела у Голупцу.  Иако су се појавили неки имовинско-правни проблеми, приближава се завршетак њиховог решавања. Голубац постаје једна веома значајна туристичка дестинација на Дунаву као и у регији читавог Доњег Подунавља. Мнoгo људи данас долази овде, а скoро сви пожеле да се врате поновo, али и да oстaну нeки дан дуже.
Данас имамо преко 600 индивидуалних лежајева у приватном смештају, од којих велика већина њих има 3 или 4 звездице, што је у односу на пре неку годину велика разлика. Дакле, стварамо боље услове за квалитетнији боравак  и што већи број како домаћих, тако и страних гостију. Голубац постаје све привлачнији, јер туризам има приоритет у развоју наше општине“, нагласио је др Небојша Мијовић,председник општине  Голубац.

Осим Голубачке тврђаве и манастира Тумане, реализацијом ових и других пројеката, општина Голубац обогатиће своју туристичку понуду. У наредном периоду, ова област ће се издвојити као значајна туристичка дестинација у Браничевском округу, Доњем Подунављу и Србији.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: