NIKOLA BERTOLINI, šef Odelenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji u službenoj poseti opštini Golubac

This ad has expired.
Contacts:

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini, prethodnih dana je boravio u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju gde se upoznao sa aktivnostima na projektima koje u ovom delu Srbije finansiraju Evropska unija i nemačka Vlada uz saradnju sa Organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ. U razgovorima sa čelnicima lokalnih samouprava, korisnicima sredstava iz projekata „EU PRO“, „EU PRO PLUS“ i „EU za Tebe“ i turističkim radnicima, gospodin Bertolini se uverio koliko ovaj deo Srbije ima prirodnih lepota i potencijala za turizam, čiji razvoj pomaže i Evropska unija.

U sredu, 10. avgusta, gospodin Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji posetio je i opštinu Golubac. Posle posete turističkog kompleksa „Tvrđava Golubački grad“, g-dina Bertolinija je primio zamenik predsednika opštine Golubac, Marko Stojaković.

Tom prilikom, zamenik predsednika opštine Golubac, Marko Stojaković, je upoznao g-dina Bertolinija o realizovanim projektima koje je sufinansirala EU od 2006. do danas, kao i o projektima koji su otpočeti sa realizacijom i treba da budu završeni do 2024. godine:

  • REKONSTRUKCIJA GRADSKOG TRGA
  • GRADSKI MUZEJ

Tokom srdačnog razgovora, zamenik predsednika opštine Golubac, Marko Stojaković, je upoznao čitav tim koji predvodi gospodin Bertolini o strateškim projektima koje opština Golubac planira da realizuje u narednom periodu:

  • NOVA MARINA na Dunavu
  • ŠETNO-BICIKLISTIČKA STAZA (sektor 6 i 7) do Golubačke tvrđave
  • ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE „CUPAE“
Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Aleksandar Djukic On: