POZIV ZA SVE MLADE U GOLUPCU – Evropski debatni karavan stiže u Golubac

This ad has expired.
Contacts:

Evropski debatni karavan stiže u Istočnu Srbiju 🚌

Mladi polaznici Evropske škole debate obilaze Istočnu Srbiju 🗣️

Tri dana, pet gradova i osam javnih debata u kojima će više od 20 mladih iz cele Srbije suočiti svoja mišljenja o važnim društvenim pitanjima.🏆

Ukoliko živite ili vas put nanese u Zaječar, Negotin, Kladovo, Golubac ili Smederevo, pridružite nam se ili nas pratite uživo na društvenim mrežama. 😉 Sve debate moći će da se prate putem „lajv strima“ na Fejsbuk stranicama „EU u Srbiji“ i projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

Ovo je osma generacija srednjoškolaca i studenata koji su pohađali program „Evropska škole debate”, a do sada je u debatnom karavanu učestvovalo više od 700 mladih debatera iz više od 30 gradova iz čitave Srbije.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije.

Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o veštini debatovanja i argumentovanoj razmeni mišljenja, kao i Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija.

Debatni karavan je završno takmičenje Evropske škole debate koji se ove godine realizuje u saradnji sa projektom „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Evropska škola debate je program EU info centra i Delegacije EU u Srbiji, koji se sprovodi u saradnji sa akademskom debatnom mrežom “Otvorena komunikacija”.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: