У седишту градске управе Пожаревац организован је састанак са представницима округа Караш Северин из Републике Румуније

This ad has expired.
Contacts:

Пре два дана, 25.01.2022. у седишту градске управе Пожаревац, примљена је делегација жупаније Караш-Северин из републике Румуније.

Организован је први састанак пред нови циклус #ИПА пројеката прекограничне сарадње. састанку су присуствовали представници округа Караш северин, неколико представника општина из поменутог округа, представници општина са територије Браничевског округа, представници седишта Браничевског округа на челу са Начелником округа, Александром Ђокићем и градоначелник града Пожаревца, Саша Павловић, као домаћин скупа. У име општине Голубац, састанку је присуствовао члан пројектног тима општине Голубац, Александар Ђукић.

Након успешно реализованог претходног пројекта у коме је Град Пожаревац, између осталог, извршио доградњу и реконструкцију дела новог блока регионалне болнице, где је општина Голубац уз општину Велико Градиште и са партнерством града Молдава Нова из Румуније реализовала формирање царинског прелаза са трајектном линијом између Молдаве Нове и Усија, где је општина Голубац у партнерству са градом Молдава Нова реализовала пројекат повећања безбедности грађана формиравши ДВД „Голубац“ са 12 обучених ватрогасаца и са набављеном основном опремом и возилима, наставља се сарадња са партнерима из Румуније.

Приоритет су нам области унапређења цивилне заштите у случају елементарних непогода, уређење речних обала, пројекти из културе, спорта, просвете…

#прекограничнасарадња#Србија🇷🇸#Румунија🇷🇴#prekograničnasaradnja#IPA#Srbija🇷🇸#Rumunija🇷🇴

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: