ОБАВЕШТЕЊЕ за грађане општине Голубац

This ad has expired.
Contacts:

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поштовани грађани,

                Овом приликом обраћамо се јавности поводом навода у локалним медијима – интернет порталу „TPK News“, објављеним дана 19.12.2021. године под насловом „Председник општине Голубац прети играчу ФК „Ђердап“ и његовом послодавцу!“.

                Првенствено, нетачни су наводи исказани у тексту да су, како Војкану Миљковићу, играчу ФК „Ђердап“ Голубац,  тако ни његовом послодавцу  од било кога упућене претње или уцене. Нетачно је, надаље, да је његов останак на раду код тренутног послодавца на било који начин условљен играњем у фудбалском клубу. Овакви наводи упућени су јавно пре свега услед незадовољства именованог накнадом која му је исплаћена.

                Како нам је из управе фудбалског клуба „ФК Ђердап“ указано, погрешни су наводи поменутог текста да фудбалски клуб према именованом има неизмирених дуговања. Наиме – Војкан Миљковић приступио је фудбалском клубу “Ђердап” и том приликом се обавезао да ће као члан спортског удружења наступати у саставу „ФК Ђердап“ из Голупца за одговарајућу, унапред договорену накнаду. У складу са постигнутим договором накнада у износу од 250.000,00 динара је именованом требала бити исплаћена за полусезону, што је од стране фудбалског клуба у потпуности и учињено, о чему клуб поседује одговарајуће писане доказе у виду извода из банке. Именовани је, међутим, од управе клуба захтевао додатну накнаду и драстично повећање примања, на шта фудбалски клуб, обзиром на ограничен буџет, није био спреман, нити је таква обавеза била претходно договорена. У вези истог, именовани је током одигравања турнира у малом фудбалу у насељу Голубац вербално напао управу клуба, о чему ће бити покренут одговарајући судски поступак. Обзиром да је из овог разлога именовани био у сукобу са управом фудбалског клуба, исти из личних разлога и на своју иницијативу није наступао за “ФК Ђердап”, те му фудбалски клуб за ову полусезону није био дужан исплатити никакву накнаду.

                Надаље, обзиром на постојеће прописе који уређују област спорта, спортиста може самостално иступити из спортског удружења тек по истеку годину дана од дана приступања спортском удружењу, док му је за свако раније иступање неопходна сагласност управе спортског клуба.

                Из напред наведених разлога, а како се именовани незадовољан непристанком фудбалског клуба на повећање накнаде са неистинитим наводима обратио медијима, у обавези смо да упутимо демант и укажемо јавности на другу страну приче.

                На крају, указујемо да „ФК Ђердап“ о свему напред изнетом поседује писану документацију коју је, уз заштиту личних података учесника, спреман да стави на увид заинтересованим лицима.

С поштовањем,

Општина Голубац

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: