Основна школа у Голупцу прославила 189. рођендан

This ad has expired.
Contacts:

Професори и ђаци у Голупцу прославили су 189-у годину постојања и рада Основне школе ,Бранко Радичевић’’. Овај колектив већ годинама постиже значајне резултате на пољу васпитања ученика. За свој рад колектив и појединци добитници су многобројних друштвених признања.

Прослави школе присуствовали су представници локалне самоуправе, месних заједница, директори школа са подручја Браничевског округа, јавних предузећа и установа као и родитељи. У овом периоду дугом скоро два века и између два марта Основна школа ,,Бранко Радичевић“ у Голупцу, постигла је значајне резултате на пољу васпитања деце од првог, до осмог разреда, а добар успех настављен је у средњим школама и на факултетима.

О првим данима настанка ове школе као и резултатима постигнутим између два марта говорио је директор Саша Ђорђевић који је нагласио да се ова школска установа убраја у најстарије у Србије.
-Оснивање Школе у Голупцу, једне од првих народних школа у овом делу Подунавља, везује се за далеку 1835. годину, када она почиње свој рад. У прво време радила је због малог броја ђака, необезбеђених услова и недостатка учитеља, као и у прекидима, да би од 1843. године њен рад на образовању и просвећивању младих текао непрекидно све до данашњих дана, истакао је директор школе, Саша Ђорђевић.

Основна школа “Бранко Радичевић“ у Голупцу, због специфичности географског положаја самог места и општине, ради као матична школа са седиштем у Голупцу и 8 подручних одељења у селима која припадају општини и у школи данас има укупно 190 ученика.
Школу у претходном периоду карактерише отвореност ка новинама, тежња савременом приступу у образовно-васпитном раду, подстицање стручног усавршавања наставника, успеси ученика на окружним и републичким такмичењима, пружање подршке ученицима и родитељима, отвореност ка инклузивној култури и пракси.
-Данас је то школа велелепног здања, изузетно модерне архитектуре која је опремљена најсавремениим наставним и образовно-васпитним средствима као сталну наставну компонетну наставног процеса. Радимо на подизању квалитета наставе и стручном усавршавању наставника, Потврда тог нашег рада и ангажовања ученика и наставника јесу постигнути резултати на разним такимичењима и смотрама. Само ове школске године четворица наших ученика пласирало се на републичка такмичења. Иако мала, наша школа је изнедрила многе високообразоване људе који су били њени полазници, нагласио је директор Ђорђевић.

Мисија школе је да негује мултикултуралност и традицију, у складу са образовним и развојном потребама и могућностима ученика, међусобно уважавање и разумевање и да развија свест о својим одговорностима, унапређујући демократизацију односа у школи. Постављају се и високи стандарди и постижу добри резултати, а негује се хуманост, креативност и спортски дух. Школа је ту да деци савременим методама и различитим облицима рада пружи знања и вештине које ће их припремати за живот, рад и даље образовање.

Јубиларну награду за десет година верности у школи добила је Марија Анђелковић, за 20.година Анита Симић Мићић и за 35.година Десимирка Живковић.

За госте, родитеље и грађане ученици од првог до осмог разреда школе приредили су богат културно-уметнички програм. Као гости наступили су чланови млађе групе фолклорног ансамбла Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ из овог града на Дунаву.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: