У Галерији модерне уметности у Голупцу отворена изложба слика Марине Илић из Крагујевца

This ad has expired.
Contacts:

Ово је четврта по реду изложба, од петнаест, колико је Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу планирала да организује за своје суграђане у овој години. Изложба „One more day“ представља снимке мишева који у свом спонтаном понашању замењују људе.

У Галерији модерне уметности Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу је отворена Изложба „One more day“ (,,Још један дан’’) Марине Илић из Крагујевца.

Марина Илић је дипломирала графички дизајн на одсеку за примењене и ликовне уметности на Филолошко уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, а докторирала 2019. на интердисциплинарним студијама – смер вишемедијска уметност на Универзитету Уметности Београд. Ова изложба у Голупцу „One more day“ састоји се из три дела, први део изложбе су скулптуре, други видео рад, док трећи представљају дводимензионални цртежи и комбиновани колаж.

-Кроз интеракције две уметничке форме приказујем лице и наличје свакодневне манипулативности људи у конзумерском друштву. Завођење у процесу плаћања савременим методама представљам као један одвојен систем између дуалности, реалног и онога што се намеће као реално, опипљиво и дигитално, форме и суштине, нагласила је ауторка Марина Илић.

Користећи савремену маркетиншку стратегију по принципу усмеравања на информације о производу, посматрача усмеравам на кадрове реалног живота-снимке мишева који као главни актери у свом спонтаном понашању замењујући људе.
Марина Илић до сада је имала многобројне самосталне, као и колективне изложбе. Добитник је неколико награда из области уметности, а такође је и суоснивач, графички и модни дизајнер женског модног бренда „Marinia“. Добитник је златне медаље на смотри Регионалног центра за таленте из области уметности 2001. године.

-Изложба ,,Још један дан’’, односно ,,One more day’’ је циклус дигиталних радова и реферише на новонастале облике наметнутих оквира савременог света унутар свакодневног живота, како појединца, тако и ширих друштвених слојева. Велико ми је задовољство што ћу концепт који сам развијала у претходном периоду имати прилике да представим у Голупцу и радујем се обиласку овог лепог краја, додала је Марина приликом отварања њене изложбе у Галерији модерне уметности у Голупцу.

-Ово је четврта по реду изложба од петнаест колико је Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу планирала да организује за своје суграђане у овој години, истакао је Милен Богојевић вд управника Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу отварајући ову изложбу.

Богојевић је додао да до краја овог месеца у плану је отварање још једне изложбе, а почетком маја ова културна установа у сарадњи са Туристичком организацијом Голубац организују традиционални Фестивал цвећа.
Изложба ће бити отворена до 26. априла, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: