NAJAVA DOGAĐAJA – „Dani kulture Srba – Ljupkovo 2022“ – Ljupkovo, opština Berzaska, Republika Rumunija

This ad has expired.
Contacts:

Dragi građani,

Opština Berzaska, inače, naša pobratimljena opština iz Republike Rumunije, je još jedanput pokazala svoju brigu za sve svoje građane i zainteresovanost da se kulturno nasleđe sačuva od zaborava..

Tokom sledećeg vikenda (08. i 09. oktobra) će se organizovati, u naselju Ljupkovo, opština Berzaska, turističko-kulturna manifestacija „Dani kulture Srba – Ljupkovo 2022“.

Dugogodišnja saradnja pobratimljenih opština Berzaska i Golubac, se nastavlja …

Poziv za nastup na najavljenoj manifestaciji je dobio Ansambl narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca koji će predstaviti svoje umeće u folklornim igrama.

Organizator procenjuje da će biti oko 300 učesnika, što predstavlja veliki izazov i zahteva izuzetno umeće. Uz punu podršku organizatorima, opština Golubac poziva sve zainteresovane građane opštine Golubac da prisustvuju ovom događaju.

Tokom boravka u Sloveniji, član delegacije opštine Berzaska je bio i Juva Uduli, dugogodišnji „borac“ za očuvanje srpske tradicije u Republici Rumuniji.

Nadamo se da će naš dragi saradnik „Živa“ pronaći način da predstavi kulturu svoje opštine i u Sloveniji.

Za sve što je do sada učinio za srpsku zajednicu u Republici Rumuniji i za sve što je učinio u afirmaciji opštine Berzaska, mi mu čestitamo i želimo mu puno uspeha u daljem radu.

DOBRODOŠLI na manifestaciju „Dani kulture Srba – Ljupkovo 2022“ !!!

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Александар Ђукић On: