У Голупцу је отворена изложба слика Апсурдизми аутора Владимира Ковача

This ad has expired.
Contacts:

У Галерији модерне уметности Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу, отворена је у уторак 14. новембра изложба слика ,,Апсурдизми’’’, аутора Владимира Ковача, а коју су отворили вд управника Народне библиотеке Милен Богојевић и сам аутор.

Владимир Ковач је дизајнер, архитекта и визуелни уметник, рођен у Требињу 1984. године. Доцент је у области визуелних комуникација на Архитектонском факултету у Београду, где је завршио основне и мастер студије архитектуре, а потом и докторирао. Завршио је и мастер студије дизајна на Факултету примењених уметности у Београду.

Стварајући ангажовану уметност у сврху очувања нашег здравог разума и среће, Владимир Ковач нас је својом изложбом Апсурдизми продрмао, како бисмо се тргли и добро промислили о себи, својој будућности, о свету у коме живимо и шта остављамо наредним генерацијама.

-Ова изложба на један и духовит начин говори о неким нашим свакодневним искуствима и стварима који нас на свесном или несвесном нивоу оптерећују и она је мали подсетник да све ствари, поготову кроз неке медијске канале долазе до нас, без обзира колико су у датом моменту важне преиспитујемо, нагласио је аутор изложбе Владимир Ковач

У свету у коме све може бити на продају, уз лепо паковање и добру рекламу, Владимир, вешт у пољу дизајна, компонује дела суптилно прошарана комерцијалним тричаријама, како би на први поглед задобио пажњу посматрача. Дакле, искусно користећи шарм смелог речника комерцијалних медија, комбинујући их са визуелним жаргоном улице, он креира снажну уметничку поруку.

Добитник је преко 60 стручних признања и награда на домаћим и међународним конкурсима, изложбама и уметничким манифестацијама. Имао је пет самосталних и учествовао је на преко 120 колективних изложби у земљи и иностранству, а публиковано му је више од 180 уметничких и дизајнерских радова. Поред уметничког стваралаштва, усмерен је и на теоријски рад, изучавајући феноменолошку природу цртежа и визуелне репрезентације. Своје слике представио је голупчанима први пут и задовољан је простором у коме се изложба налази.

Голубац је у децембру прошле године добио Галерију модерне уметности чију сталну поставку чине радови набављени откупом, као и радови које су уметници из Србије и региона поклонили овој културној установи. Ове године љубитељи ликовне уметности имали су прилику да виде ауторска дела од 15 аутора која су изабрана од 54 пријављених на конкурсу који је расписала Библиотека.

-Владимир Ковач, момак који је на више фронтова постао познат и признат. Прича везана за Архитектонски факултет из Београда је та што наша општина Голубац и Библиотека имају добру сарадњу скоро већ једну деценију, зато нам је драго што је Владимир један од 15 аутора који је добио на конкурсу прилику да излаже своја ауторска дела у нашој Галерији модерне уметности која већ једну годину постоји. Очекујем да наши суграђани, а и гости који буду боравили у Голупцу, посете ову изложбу која ће бити отворена наредних 15 дана, рекао је Милен Богојевић, вд управника Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ из овог град на Дунаву.

Ову поставку изложбе у Галерији модерне уметности у Народној библиотеци ,,Вељко Дугошевић’’, голупчани ће имати прилику да погледају до краја овог месеца сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Извор: САТ ТВ

Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: