У Галерији модерне уметности у Голупцу отворена изложба слика Бојана Новаковића

This ad has expired.
Contacts:

У Галерији модернe уметности Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу отворена је изложба слика “Ликовни записи“, аутора Бојана Новаковића из Новог Сада.

Бојан Новаковић је дипломирао сликарство 2002., магистрирао 2005. и докторирао ликовне уметности на Академији уметности у Новом Саду 2018. године.

Запослен је као доцент на Академији уметности у Новом Саду.

Учествовао је на преко 100 колективних изложби у Србији, Мађарској, Босни и Херцеговини, Македонији, Тајвану, Словенији. До сада је реализовао око 40 самосталних изложби у Србији (Београд, Нови Сад, Ниш, Шабац, Врање, Пирот, Димитровград, Апатин, Параћин, Крагујевац, Ужице, Смедеревска Паланка, Панчево). Учесник је више међународних ликовних колонија  и уметничких пројеката у Србији и региону. Добитник је више награда за сликарство и цртеж.

''Представљени радови у Галерији модерне уметности у Голупцу су тренутно пресек ликовног истраживања којим се бавим већ неколико година. Почетак истраживања везан је за докторски уметнички пројекат из 2018.године у којем се бавим превођењем мемотехничких Система записивања у апстрактно уметничко дело. Од тада сам реализовао неколико серија радова  где се на различите начине бавим истом проблематиком. Свака нова серија радова је мали корак даље у истраживању. Мењам формате, материјале, а умерено и визуелне елементе које користим. Тако су радови, почевши од доминантног мотива реза, добили у свом облику И благу асоцијацију на пиктограма.'' Рекао је Новаковић на отварању изложбе у Голупцу.
Љубитељи ликовне уметности у Голупцу имали су прилике да у протеклих осам месеци  виде 12 изложби И до краја године планиране су још четири. Библиотека је реализовала програм у оквиру културно-туристичког лета, предстоји културна јесен као и књижевне вечери.
''До краја године имамо још четири изложбе, а ова изложба је специфична у сваком случају по томе што нам долази од човека који зна шта ради и свакако ће бити интересанта за наше суграђане који желе да виде ову изложбу. Туристичко-културно лето је завршено, предстоји нам јесен и сајам књига, дечија недеља и књижевне вечери. Обезбедићемо до краја ове године и неку позоришну дечију или представу за наше грађане'', истакао је Милен Богојевић вд управника Народне библиотеке ''Вељко Дугошевић'' Голубац.
Изложба ће бити отворена до 26 овог месеца радним данима од 7 до 15 часова и суботом од 11 до 18 часова.

Извор: САТ ТВ
Širimo dalje
Posted in: Vesti Posted by: Душан Ђорђевић On: